Witlofsoep

witlofsoep

Je kunt van iedere groente eigenlijk wel een heerlijke soepje maken en dit geldt ook voor witlof. Ben je een fan van deze groente en gek op de licht bittere smaak die deze gezonde groente heeft? Dan is witlofsoep het ideale soepje om aan je trekken te komen. De combinatie van witlof, ui, Parmezaanse kaas, bouillon, bieslook en spek is heerlijk hartig! Witlofsoep is heel geschikt als lunch, maar kun je ook als voorgerecht eten bij een luxer diner. De smaak van witlof is vrij bitter, maar de toevoeging van andere ingrediënten geeft deze soep een iets andere smaak dan je van de groente gewend bent. Kies voor mooie verse stronkjes om witlof te bereiden. Controleer de witlof wanneer je deze koopt, alleen witlofjonge verse stronken zijn goed genoeg om voor de soep te gebruiken. Wil je de bittere smaak zoveel mogelijk vervagen? Dan kun je best iets losser zijn met het toevoegen van Parmezaanse kaas of andere smaakmakers. Witlofsoep.com brengt het basisrecept van witlofsoep en verschillende variaties samen. Witlofsoep bestaat er in veel verschillende varianten, het basisrecept op deze website is dan ook zeker niet het basisrecept zoals iedereen dat kent.

Voedingswaarde per 100 gram witlof

  • 14 kcal
  • 95 gram water
  • 1 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten
  • 2 gram suikers

Witlof zit vol met belangrijke vitamines en mineralen, de groente is super gezond om in een soep te verwerken. Kaas en spek zijn uiteraard niet de gezondste ingrediënten om aan witlofsoep toe toevoegen, voor een gezonde soep kun je de soep dan ook het best iets neutraler houden.

Witlofsoep koken

Heb je zin om een heerlijke witlofsoep te koken? Houd dan rekening met een aantal belangrijke zaken! Uiteraard begint het bereiden van witlofsoep bij het gebruik van de juiste soort witlof, deze groente vormt immers de kern van deze soep. De andere ingrediënten zijn van minder groot belangrijk en het is dus belangrijk dat je enige aandacht besteedt aan het vinden van verse witlof. Zijn de buitenbladeren mooi vers en is de witlof hard? Dan weet je zeker dat je de juiste stronken gevonden hebt. Vervolgens komen er andere ingrediënten en heb je meestal een staafmixer nodig om de soep tot een egale massa te brengen. Succes en alvast eetsmakelijk!